Klina: Albanci sekirom nasrnuli na Srbina

Povratnik Đorđija Đorović iz sela Drenovčić kod Kline napadnut je od dvojice Albanaca sekirom na svom imanju, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak, čiji su predstavnici danas obišli napadnutog Srbina.

Dvojica Albanaca zapretila su srpskom povratniku da će ubiti i njega i psa te „da će mu odseći glavu kao jagnjetu” ukoliko ga ponovo vide u selu.

Đorović se posle pretnje povukao sa svog imanja i privremeno smestio u iznajmljenu kući u Biči. Međutim, ni to nije sprečilo napadače da ponovo uđu u dvorište druge kuće i prete Srbinu da će ga lišiti života, ukoliko primete da obrađuje svoje imanje.

Posle ponovljene pretnje Đorović je obavestio pripadnike slovenskog kontigenta KFOR-a, a zatim i policiju.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak danas su obišli selo Biča u opštini Klina i razgovarali sa Đorovićem. Ministar Dalibor Jevtić je u telefonskom razgovoru sa Đorovićem dao punu podršku napadnutom Srbinu i izrazio spremnost za svaki vid pomoći koje ministarstvo na čijem je čelu može da pruži. Jevtić je posebno naglasio da će institucionalno tražiti maksimalnu zaštitu, kako za napadnutog Srbina iz Drenovčića, tako i za sve povratnike na Kosovu.

„Kao instutucija koja se bavi procesom povratka, nećemo odustati da se zalažemo kod nadležnih institucija za red i mir na Kosovu, da se počinioci što pre pronađu, izvedu pred lice pravde i adekvatno kazne“, naglasio je Jevtić. 

Napad na Đorovića je od febrara ove godine je devetnaesti incident u kojem su mete bili pripadnici srpskog naroda, kako povratnici tako i oni koji se nisu selili sa Kosova.

Povezani članci

Back to top button