Краснићи: Приштина разрешила Управачки тим за израду нацрта статута ЗСО

Министар администрације и локалне самоуправе у Приштини Ејлберт Краснићи саопштио је да је разрешио постојећи Управљачки тим за израду Нацрта статута Заједнице српских општина на КиМ, након што су чланови тима у Бриселу представили свој документ.

Ејлберт Краснићи на друштвеним мрежама објавио је да после јучерашњег представљања Нацрта статута Заједнице општина са српском већином у Бриселу, према надлежностима из Бриселских споразума из 2013. и 2015. године, „тим сада без статуса“.

Одлуку је донео након завршене још једне рунде дијалога на политичком нивоу у Бриселу, и након што је албанска страна одбила Нацрт Управљачког тима, састављеног искључиво од српских чланова.

„Због тога сам данас, 3. маја 2023. године, донео одлуку о разрешењу чланова Управљачког тима, који чине Данијела Вујичић, Јелена Беловић, Игор Каламар и Дејан Радојковић“, написао је Краснићи.

Краснићи, међутим, није саопштио да ли је именовао нови Управљачки тим, као и да ли планира да то учини.

Прва одлука о оснивању Управљачког тима донета је у јуну 2013. године за време владе Хашима Тачија. Друга одлука је донета у јуну 2016, за време владе Исе Мустафе, а трећа у септембру 2020, за време владе Авдулаха Хотија.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button