Кризни штаб се поново огласио: Опрез, појачати мере превенције!

За непуних 10 дана на територији општине Грачаница регистровано је девет позитивних особа на Ковид 19. Кризни штаб апелује на мештане да појачају мере превенције у заштите од вируса посебно када је реч о повратку са годишњих одмора.

Према подацима Кризног штаба од 26-ог јуна вирус Ковид 19 тестирањем је потврђен код 9 особа од око 50 узетих узорака док на болничком лечењу тренутно нема хоспитализованих пошто су две особе отпуштене кућама након излечења.

Подаци Кризног штаба прикупљени од здравствених иснтитуција показатељ су да је последњих недеља дошло до погоршања епидемиолошке ситуације те се стога грађани позивају на опрез и поштовање препоручених анти-ковид мера.

„Иако је епидемиолошка ситација за сада стабилна подаци о броју оболелих указују на тренд погоршања. Позивамо наше грађане да у наредним данима и недељама појачају мере превенције у заштити од Ковида 19 а посебан опрез саветујемо онима који одлазе на годишње одморе ван наше општине како би епидемиолошку ситуацију одржали стабилном без тежих последица по здравље људи и здравствени систем“, наводи Кризни штаб у обавештењу за јавност.

Кризни штаб подсећа да једноставне хигијенске мере могу помоћи да заштитите здравље своје породице и свих око вас укључујући и смањене друштвене активности, избегавање већих окупљања и одржавање дистанце.

Повезани чланци

Back to top button