Курти у парламетну о последицама одбијања француско – немачког плана

Председник владе у Приштини Аљбин Курти отворено је говорио о могућностима  санкционисања Косова, у случају да он и влада коју предводи не прихвате план ЕУ за нормализацију односа Београда и Приштине, познатији као француско-немачки план.

Обраћајући се у парламенту  Курти је рекао да су петрорица западних изасланика пре неколико недеља, током посете Приштини, јасно ставили до знања да је главни предлог близак формату „узми или остави“.

Такође је обавестио и посланике о последицама које Косово може имати у случају негативног одговора на документ француско-немачког плана који је предложио Запад.

„Јасно су ми ставили до знања да ће свако одбијање предлога бити праћено супротстављеним и казненим дипломатским корацима за Косово и да ће довести до озбиљног слабљења поверења између нас и њихових земаља“, рекао је Курти.

Читав дипломатски и политички апарат западних земаља подржао је чланство Косова у међународним организацијама због чега они не желе да чују негативан одговор јер би у супротном ступили на пут конфронтацијама са њима, поручиле су западне  дипломате, рекао је Курти.  

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button