Локална власт у Ђаковици на све могуће начине жели да обесхрабри српску повратницу – сметају им блиндирана врата на Драгичином стану

Драгица Гашић, једина повратници у Ђаковици, се после вишедневног малтретирања и директних отворених претњи, сада суочава са новом врстом притисака и проблема, саопштава Канцеларија за КиМ.

Иако  смо одмах обезбедили нова блиндирана врата за њен стан и мајстора који треба да изврши замену, локална полиција данас прво није дозволила да се дотрајала и улупана улазна врата на Драгичином стану замене, него су јој тражили дозволу општине за монтажу.

Након што је Драгица попунила захтев у општини, локални инспектори рада потом су дошли и запленили Драгичина нова врата?!

Сада траже да се пре монтаже врата, општини доставе докази о некаквом атесту као и докази произвођачу и о уплаћеним порезима, уз бројна друга документа. 

„Ово је незапамћени скандал и директна тортура, као и нова, најотворенија врста притиска да се Драгица отера са свог кућног прага, јер је свима и у Приштини и у Ђаковици добро познато да је Драгичина намера била да замени стара врата како би се осећала сигурније и како би колико толико на миру могла да преспава у свом стану.  О каквом ми повратку и суживоту можемо уопште и да разговарамо, када Приштина не дозвољава ни базичне услове за живот нашим повратницима и обрачунава се с вратима?“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Фото: Канцеларија за КиМ

Додаје се да ће Канцлералија за КиМ свим расположивим каналима наставити да инсистира да се прекину притисци и напади на повратницу у Ђаковици, да јој се гарантује безбедност и нормалан живот, а први корак у томе свакако је јој се омогуће пристојни услови за живот у стану, у који се вратила после 22 године.

Повезани чланци

Back to top button