„Medimus“ ove godine u Svetim Arhangelima

Dom kulture „Gračanica“, Društvo prijatelja Manastira Svetih Arhangela i Fondacija Sveti Arhangeli organizuju peti međunarodni festival srednjovekovne muzike „Medimus“.

Peti međunarodni festival srednjovekovne i renesansne muzike „Medimus“ održaće se ovog vikenda u manastiru Svetih Arhangela nadomak Prizrena.

Poluzatvoreni prostor Atrijuma Hrama Svetog Spasa, gde je festival održavan u protekle četiri godine, zbog primene epidemioloških mera nije pogodan za izvođenje programa ovog tipa, zbog čega je manifestacija privremeno izmeštena u portu manastira Svetih Arhangela, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

„Medimus“ je festival srednjovekovne i renesansne muzike koji daje jedinstven spoj autentičnog, starog Prizrena, umetnika i publike.

„Srbi Prizrenci su imali potrebu da ožive i probude svoj grad. Želimo da ovaj prostor udahne staru ili ranu muziku u novom izvođenju. Muzičari, novinari i gosti smešteni su u konaku Svetih Arhangela, tu žive po manastirskim pravilima, tu se vide zajednica, osmesi i radost“ – rekla je dr Aleksandra Novakov ispred organizacije festivala.

Progoram ovogodišnjeg  festivala:

 Subota 3. oktobar 2020. godine

 Braća Teofilovići u 18 časova

Gost večeri Marija Bergam, dramska umetnica

Nedelja 4. oktobar 2020. godine

 Internacionalni ansambl „Medimus“ u 18 časova

Gosti večeri Hor i orkestar Prizrenske bogoslovije

Program festivala pratiće izložba sa Kolonije „Jesen u Prizrenu“ koja svake godine u Svetim Arhangelima okuplja deset akademskih slikara iz zemlje i regiona.

 Broj posetilaca biće ograničen a na ulazu u dvorište biće merena temperatura, vršiće se dezinfekcija i gosti će dobiti maske.

Organizatori „Medimusa“ su Dom kulture „Gračanica“, Društvo prijatelja Manastira Svetih Arhangela i Fondacija Sveti Arhangeli.

Povezani članci

Back to top button