„Медимус“ ове године у Светим Архангелима

Дом културе „Грачаница“, Друштво пријатеља Манастира Светих Архангела и Фондација Свети Архангели организују пети међународни фестивал средњовековне музике „Медимус“.

Пети међународни фестивал средњовековне и ренесансне музике „Медимус“ одржаће се овог викенда у манастиру Светих Архангела надомак Призрена.

Полузатворени простор Атријума Храма Светог Спаса, где је фестивал одржаван у протекле четири године, због примене епидемиолошких мера није погодан за извођење програма овог типа, због чега је манифестација привремено измештена у порту манастира Светих Архангела, саопштено је из Дома културе у Грачаници.

„Медимус“ је фестивал средњовековне и ренесансне музике који даје јединствен спој аутентичног, старог Призрена, уметника и публике.

„Срби Призренци су имали потребу да оживе и пробуде свој град. Желимо да овај простор удахне стару или рану музику у новом извођењу. Музичари, новинари и гости смештени су у конаку Светих Архангела, ту живе по манастирским правилима, ту се виде заједница, осмеси и радост“ – рекла је др Александра Новаков испред организације фестивала.

Прогорам овогодишњег  фестивала:

 Субота 3. октобар 2020. године

 Браћа Теофиловићи у 18 часова

Гост вечери Марија Бергам, драмска уметница

Недеља 4. октобар 2020. године

 Интернационални ансамбл „Медимус“ у 18 часова

Гости вечери Хор и оркестар Призренске богословије

Програм фестивала пратиће изложба са Колоније „Јесен у Призрену“ која сваке године у Светим Архангелима окупља десет академских сликара из земље и региона.

 Број посетилаца биће ограничен а на улазу у двориште биће мерена температура, вршиће се дезинфекција и гости ће добити маске.

Организатори „Медимуса“ су Дом културе „Грачаница“, Друштво пријатеља Манастира Светих Архангела и Фондација Свети Архангели.

Повезани чланци

Back to top button