Министар здравља Косова: Стиже 500.000 доза фајзерове вакцине

Министар здравства Косова Арменд Земај саопштио је преко друштевних мрежа да је Косово обезбедило 500 хиљада доза “фајзерових вакцина” против ковида 19 које ће, како је нагласио, бити бесплатне за све грађане.

„Желео бих да поделим са грађанима информацију да смо обезбедили 500.000 доза вакцина против ковида 19 из компаније Пфизер. Потврду о обезбеђивању ових вакцина дали су нам представници компаније током онлајн састанка који је данас одржан са њима. Као што смо раније најављивали, Министарство Здравства месецима је била ангажована у многим правцима да обезбеди вакцину против ковида 19 како бисмо испунили обавезе које имамо према грађанима у циљу заштите њиховог здравља. Влада Косова и Министарство Здравства остају посвећени пружању заштите нашим грађанима свеобухватном вакцинацијом против ковида-19“, написао је Земај на „Фејсбуку“.

Нагласио је да ће Косово добити још 360.000 доза бесплатних вакцина Ковак. Цепива ће бити обезбеђена за све групе становништва које би требале да буду обухваћене вакцинацијом према плану Национанлног института за јавно здравље“.

Повезани чланци

Back to top button