Ministar zdravlja Kosova: Stiže 500.000 doza fajzerove vakcine

Ministar zdravstva Kosova Armend Zemaj saopštio je preko društevnih mreža da je Kosovo obezbedilo 500 hiljada doza “fajzerovih vakcina” protiv kovida 19 koje će, kako je naglasio, biti besplatne za sve građane.

„Želeo bih da podelim sa građanima informaciju da smo obezbedili 500.000 doza vakcina protiv kovida 19 iz kompanije Pfizer. Potvrdu o obezbeđivanju ovih vakcina dali su nam predstavnici kompanije tokom onlajn sastanka koji je danas održan sa njima. Kao što smo ranije najavljivali, Ministarstvo Zdravstva mesecima je bila angažovana u mnogim pravcima da obezbedi vakcinu protiv kovida 19 kako bismo ispunili obaveze koje imamo prema građanima u cilju zaštite njihovog zdravlja. Vlada Kosova i Ministarstvo Zdravstva ostaju posvećeni pružanju zaštite našim građanima sveobuhvatnom vakcinacijom protiv kovida-19“, napisao je Zemaj na „Fejsbuku“.

Naglasio je da će Kosovo dobiti još 360.000 doza besplatnih vakcina Kovak. Cepiva će biti obezbeđena za sve grupe stanovništva koje bi trebale da budu obuhvaćene vakcinacijom prema planu Nacionanlnog instituta za javno zdravlje“.

Povezani članci

Back to top button