Министарство здравства: Забрана кретања у свим општинама – данас, 478 нових случајева коронавируса

Министарство здравства Косова саопштило је да ће забрана кретања грађанима убудуће бити на снази у свим општинама, а не као што је то до сада био случај, само у онима које припадају црвеној зони.

Нова категоризација општина на црвену, жуту и зелену зону, у односу на број заражених, ступила је на снагу данас и важиће до 11. децембра, наводи се у саопштењу Министарства здравства.  

 У црвеној зони налази се 21 општина: Приштина, Косово Поље, Грачаница, Ђаковица, Звечан, Зубин Поток, Обилић, Јужна Митровица, Северна Митровица, Лепосавић, Липљан, Каменица, Глоговац, Клокот, Витина, Подујево, Пећ , Штимље, Урошевац, Гњилане. У црвену зону се убрајају све општине са више од 150 заражених на 100 000 становника.

У жутој зони налазе се општине са 70 – 150 заражених у току недеље на 100 000 становника и ту спадају: Сува Река, Штерпце, Клина, Ђенерал Јанковић, Србица, Исток, Партеш, Ораховац, Призрен и Ранилуг.

У зеленој зони налази се 7 општина: Малишево, Дечани, Ново Брдо, Качаник, Јуник, Драгаш и Мамуша и у овим локалним самоуправама је регисторвано до 70 заражених на 100 000 становника у последњих седам дана.

 Национални институт за јавно здравље Косова саопштава да је на основу тестирања у последња 24 часа регистровано 478 позитивних случајева на Ковид 19.

Према дневном извештају НИЈЗК излечено је 690 грађана док је 11 особа преминуло од последица вируса.  

Повезани чланци

Back to top button