Misterija nestalog starca: Skoro dva meseca bez dokaza o nestanku Boška Mladenovića

Ni posle više od 45 dana policija ali i rođaci nemaju nikakvu informaciju o slučaju nestanka 92-godišnjeg Boška Mladenovića iz sela Straža u opštini Novo Brdo, kome se u noći između 8. i 9. oktobra gubi svaki trag.

Starac je sa mlađim sinom, narušenog psihičkog zdravlja, živeo u kontejneru, budući da im je kuća izgorela u požaru pre nekoliko godina. Prema iskazu starijeg sina Andrije, Boško je najverovatnije preko noći izašao iz kontejnera u kome je živeo i tada mu se gubi svaki trag.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani potvrđuje da je policijskoj stanici u Novom Brdu nestanak starca prijavljen 10. oktobra. Kaže da se policija  odmah uključila u potragu i da je započela pretragu terena.

„U pretragu su uključene istražne jedinice iz regiona, a nakon toga i K-9 specijalizovane jedinice sa psima tragačima. Uključili smo i više jedinice kosovske policije kao i kosovske bezbednosne snage (KBS) čak i članove Društva alpinista iz Gnjilana. Pretresli smo teren pet kilometara oko kuće, ali na žalost nismo naišli ni na kakav trag“, priča Hašani.

Gde je čovek u dubokoj starosti mogao da se izgubi pitaju se i njegove komšije, rođaci i meštani Straže koji su od prvog dana uključeni i potragu za nestalim.

U potragu se uključio i novi predsednik Opštine Novo Brdo Saša Marković

Goran Simijonović je predvodio više potraga i kaže da je nemoguće da starac koji se teško kreće zalutao toliko duboko u šumu.

„S obzirom na to da je čovek imao više od 90 godina i da nije imao fizičku snagu da dođe dovde, hodao je nogu pred nogu, pogrbavljeno, ne postoji logika da je on na ovom mestu.  Ali mi opet imamo moralnu obavezu da pretražimo teren jer se u životu svašta dešava i sve je moguće, tako da pretražujemo još jednom ovaj deo terena, da vidimo gde smo i šta smo“, kaže Simijonović.

Članovi planinarskog udruženja, pripadnici KBS-a, policija sa psima tragačima, svi su pretresli teren oko sela i nisu pronašli ništa, čak ni deo odeće od starca. Osim meštana Straže u potragu su se uključili i mladi iz okolnih sela. Stojan Simonović iz Koretišta je jedan od njih. 

„Delimo se u grupe kako bismo videli neki trag, ali još uvek ništa. Nezgodno je sad, opalo je lišće, kiša, najverovatnije da je pokrilo i tragove, tako da trudimo se, možda i nađemo nešto, ali teško za sada“, priča mladić.

Ekipe tragača su se iz dana u dan smenjivale nekada je bilo uključeno više ljudi, nekada manje, ali svi redom ističu da su pretražili svaki žbun, vododerinu i jarak te da im nije jasno gde je starac nestao.

U nekoliko potraga za nestalim uključio se i Saša Marković, novi predsednik opštine Novo Brdo.

„Danas smo proširili potragu i na širi pojas, to je ova šuma koja ima skoro 520 hektara, sve više i više se udaljavamo od kuće i tražimo u svim pravcima, ali da nema nikakav trag to je zanimljivo“, kaže Marković.

Meštani su na kraju odustali, tvrde da su učinili sve, sumnjaju da je starac uopšte mogao da preživi ovako dugo i u ovim vremenskim uslovima. Sin nestalog Boška, Andrija, prestao je da veruje da je on živ. Pretrage terena su obustavljene i sada je sve prepušteno zvaničnoj policijskoj istrazi.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani

Iz policije poručuju da se istraga nastavlja. 

„Dokle god ne pronađemo bilo kakav dokaz da je on živ ili nažalost, u najgorem slučaju mrtav, nastavljamo sa istragom. Kosovska policija sa najvećom ozbiljnošću radi u tom smeru da se nestali nađe. Mi smo uključili sve naše kapacitete, tražili smo svaki dan, a nastavićemo da tragao i dalje “, kaže portaparol policije Ismet Hašani.

Slučaj nestanka Boška Mladenovića iz Straže se s toga s  pravom može nazvati misterioznim.

(izvor: Kosovapres)

Povezani članci

Back to top button