Мистерија несталог старца: Скоро два месеца без доказа о нестанку Бошка Младеновића

Ни после више од 45 дана полиција али и рођаци немају никакву информацију о случају нестанка 92-годишњег Бошка Младеновића из села Стража у општини Ново Брдо, коме се у ноћи између 8. и 9. октобра губи сваки траг.

Старац је са млађим сином, нарушеног психичког здравља, живео у контејнеру, будући да им је кућа изгорела у пожару пре неколико година. Према исказу старијег сина Андрије, Бошко је највероватније преко ноћи изашао из контејнера у коме је живео и тада му се губи сваки траг.

Портпарол Косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани потврђује да је полицијској станици у Новом Брду нестанак старца пријављен 10. октобра. Каже да се полиција  одмах укључила у потрагу и да је започела претрагу терена.

„У претрагу су укључене истражне јединице из региона, а након тога и К-9 специјализоване јединице са псима трагачима. Укључили смо и више јединице косовске полиције као и косовске безбедносне снаге (КБС) чак и чланове Друштва алпиниста из Гњилана. Претресли смо терен пет километара око куће, али на жалост нисмо наишли ни на какав траг“, прича Хашани.

Где је човек у дубокој старости могао да се изгуби питају се и његове комшије, рођаци и мештани Страже који су од првог дана укључени и потрагу за несталим.

У потрагу се укључио и нови председник Општине Ново Брдо Саша Марковић

Горан Симијоновић је предводио више потрага и каже да је немогуће да старац који се тешко креће залутао толико дубоко у шуму.

„С обзиром на то да је човек имао више од 90 година и да није имао физичку снагу да дође довде, ходао је ногу пред ногу, погрбављено, не постоји логика да је он на овом месту.  Али ми опет имамо моралну обавезу да претражимо терен јер се у животу свашта дешава и све је могуће, тако да претражујемо још једном овај део терена, да видимо где смо и шта смо“, каже Симијоновић.

Чланови планинарског удружења, припадници КБС-а, полиција са псима трагачима, сви су претресли терен око села и нису пронашли ништа, чак ни део одеће од старца. Осим мештана Страже у потрагу су се укључили и млади из околних села. Стојан Симоновић из Коретишта је један од њих. 

„Делимо се у групе како бисмо видели неки траг, али још увек ништа. Незгодно је сад, опало је лишће, киша, највероватније да је покрило и трагове, тако да трудимо се, можда и нађемо нешто, али тешко за сада“, прича младић.

Екипе трагача су се из дана у дан смењивале некада је било укључено више људи, некада мање, али сви редом истичу да су претражили сваки жбун, вододерину и јарак те да им није јасно где је старац нестао.

У неколико потрага за несталим укључио се и Саша Марковић, нови председник општине Ново Брдо.

„Данас смо проширили потрагу и на шири појас, то је ова шума која има скоро 520 хектара, све више и више се удаљавамо од куће и тражимо у свим правцима, али да нема никакав траг то је занимљиво“, каже Марковић.

Мештани су на крају одустали, тврде да су учинили све, сумњају да је старац уопште могао да преживи овако дуго и у овим временским условима. Син несталог Бошка, Андрија, престао је да верује да је он жив. Претраге терена су обустављене и сада је све препуштено званичној полицијској истрази.

Портпарол Косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани

Из полиције поручују да се истрага наставља. 

„Докле год не пронађемо било какав доказ да је он жив или нажалост, у најгорем случају мртав, настављамо са истрагом. Косовска полиција са највећом озбиљношћу ради у том смеру да се нестали нађе. Ми смо укључили све наше капацитете, тражили смо сваки дан, а наставићемо да трагао и даље “, каже портапарол полиције Исмет Хашани.

Случај нестанка Бошка Младеновића из Страже се с тога с  правом може назвати мистериозним.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button