Народно позориште Приштина: Гогољева „Женидба“ и публика под маскама за 72. рођендан

Народно позориште Приштина данас слави 72. рођендан извођењем представе “Женидба” по тексту Н. В. Гогоља, која је рађена у копродукцији са Српским народним позориштем из Новог Сада.

После вишемесечне паузе глумци приштинског народног позоришта извешће вечерас, на матичној сцени у Грачаници, Гогољеву “Женидбу” чиме ће и обележити дан оснивања позоришта. Најављен је и богат програм у октобру како би се надокнадио пропуштени период, јавља Радио Телевизија Војводине.

“Ми у октобру имамо осам играња, четири различите представе у осам различитих места, поред овог вечерашњег којим отварамо сезону. У новембру нас очекују чак две премијере, као резултат нагомиланог рада који нисмо стигли да завршимо. А очекује нас још представа до краја године и фестивал “Мали Јоаким”, рекао је у изјави директор Народног позоришта Приштина Предраг Радоњић.

Због пандемије Ковида 19 контакт са публиком у позоришним салама био је забрањен, а глумцима је интеракција са гледаоцима посебно недостајала.

“Гледала сам наше представе онлајн и спремала се сваког дана као да ће ме сутра позвати да играм. Међутим то се одужило. Тако да сам баш узбуђена што ћу вечерас да играм пред нашом публиком”, прокометнарисала је глумица Аника Грујић.

Све прописане мере Владе Србије, али и локалног кризног штаба вечерас ће бити испоштоване, поручују из позоришта и Дома културе у Грачаници.

Преко
РТВ

Повезани чланци

Back to top button