Narodno pozorište Priština: Gogoljeva „Ženidba“ i publika pod maskama za 72. rođendan

Narodno pozorište Priština danas slavi 72. rođendan izvođenjem predstave “Ženidba” po tekstu N. V. Gogolja, koja je rađena u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

Posle višemesečne pauze glumci prištinskog narodnog pozorišta izvešće večeras, na matičnoj sceni u Gračanici, Gogoljevu “Ženidbu” čime će i obeležiti dan osnivanja pozorišta. Najavljen je i bogat program u oktobru kako bi se nadoknadio propušteni period, javlja Radio Televizija Vojvodine.

“Mi u oktobru imamo osam igranja, četiri različite predstave u osam različitih mesta, pored ovog večerašnjeg kojim otvaramo sezonu. U novembru nas očekuju čak dve premijere, kao rezultat nagomilanog rada koji nismo stigli da završimo. A očekuje nas još predstava do kraja godine i festival “Mali Joakim”, rekao je u izjavi direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić.

Zbog pandemije Kovida 19 kontakt sa publikom u pozorišnim salama bio je zabranjen, a glumcima je interakcija sa gledaocima posebno nedostajala.

“Gledala sam naše predstave onlajn i spremala se svakog dana kao da će me sutra pozvati da igram. Međutim to se odužilo. Tako da sam baš uzbuđena što ću večeras da igram pred našom publikom”, prokometnarisala je glumica Anika Grujić.

Sve propisane mere Vlade Srbije, ali i lokalnog kriznog štaba večeras će biti ispoštovane, poručuju iz pozorišta i Doma kulture u Gračanici.

Preko
RTV

Povezani članci

Back to top button