Нови серијал емисија за децу „Хајде да се играмо“: Опет се играмо, рециклирамо али и зврндаримо

После успешне прве сезоне, Медијско – културно удружење „Литера“ из Грачанице поново је окупило групу деце и снимило другу сезону ТВ серијала који је сада назван: „Хајде да се играмо и рециклирамо.“

Аутори су уз помоћ деце оживели старе и заборављене игре:“ Клиска“,“ Гуџа“,“ Јањине – коњине“, „Венац кликера, Цица – Мице, Крајцарице,“ али и бројне и заборављене тапшалице и разбрајалице (бројалице).

Како су се и чега играли кад су били мали, у емисији говоре наши познати песници за децу, Љубивоје Ршумовић и Мошо Одаловић, омиљени композитор и водитељ чувеног „Музичког тобогана“ – Миња Субота, јунак сваког малишана који је растао у великој Југославији – Бранко Коцкица, омиљени водитељ и аутор бројних телевизијски и радијских емисија за децу Предраг Вуковић – Пеђолино, композиторка, текстописац и оснивач дечијег хора „Чаролија“ Леонтина Вукомановић, прослављени српски одбојкаш Владимир Вања Грбић, редитељ Зоран Цветковић. Како су се играла деца у праисторији откриће археолог Јулка Кузмановић Цветковић.  

Други серијал обогаћен је новим сегментом „Хајде да рециклирамо“ у коме деца у радионицама уче како да старим и баченим стварима поново удахну живот, направе од њих предмет који ће добити нову употребну вредност.

Поред рециклаже, нови сегмент у емисији је и „Зврндарење“ у коме деце глумци кроз занимљиве скечевe објашњавају да је време проведено крај мобилних телефона уместо у игри са вршњацима, неповратно изгубљено, објашњавају ауторке серијала Радмила Миљковић и Соња Ристић.

Емисија се емитује на српским телевизијама на Косову и Метохији: ТВ Мост – Звечан, РТВ Грачаница, ТВ Пулс – Шилово, ТВ Мир – Лепосавић.

Играју деца:

Милена Димитријевић, Александра Илић, Милијан Миљковић, Милица Станојевић, Стефан Миленковић, Сара Петковић, Петар Гуџић, Ирена Гуџић, Лазар Гуџић, Магдалена Живић, Никола Димитријевић, Борис Димитријевић, Огњен Димитријевић, Асја Хоџа, Анђелика Миљковић, Лина Хоџа, Дуња Тодоровић, Деспот Тодоровић, Софија Петровић, Стефана Петровић. 

Сценарио: Радмила Миљковић, Соња Ристић

Камера: Сава Ристић

Режија: Соња Ристић

Продукција: Медијско – културно удружење „Литера“ – Грачаница

Постпродукција: Артемида медиа

ТВ серијал је подржало Министарство за културу и информисање Републике Србије.

Прву епизоду дечије емисије: „Хајде се играмо“ можете погледати овде

Повезани чланци

Back to top button