Novi serijal emisija za decu „Hajde da se igramo“: Opet se igramo, recikliramo ali i zvrndarimo

Posle uspešne prve sezone, Medijsko – kulturno udruženje „Litera“ iz Gračanice ponovo je okupilo grupu dece i snimilo drugu sezonu TV serijala koji je sada nazvan: „Hajde da se igramo i recikliramo.“

Autori su uz pomoć dece oživeli stare i zaboravljene igre:“ Kliska“,“ Gudža“,“ Janjine – konjine“, „Venac klikera, Cica – Mice, Krajcarice,“ ali i brojne i zaboravljene tapšalice i razbrajalice (brojalice).

Kako su se i čega igrali kad su bili mali, u emisiji govore naši poznati pesnici za decu, Ljubivoje Ršumović i Mošo Odalović, omiljeni kompozitor i voditelj čuvenog „Muzičkog tobogana“ – Minja Subota, junak svakog mališana koji je rastao u velikoj Jugoslaviji – Branko Kockica, omiljeni voditelj i autor brojnih televizijski i radijskih emisija za decu Predrag Vuković – Peđolino, kompozitorka, tekstopisac i osnivač dečijeg hora „Čarolija“ Leontina Vukomanović, proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, reditelj Zoran Cvetković. Kako su se igrala deca u praistoriji otkriće arheolog Julka Kuzmanović Cvetković.  

Drugi serijal obogaćen je novim segmentom „Hajde da recikliramo“ u kome deca u radionicama uče kako da starim i bačenim stvarima ponovo udahnu život, naprave od njih predmet koji će dobiti novu upotrebnu vrednost.

Pored reciklaže, novi segment u emisiji je i „Zvrndarenje“ u kome dece glumci kroz zanimljive skečeve objašnjavaju da je vreme provedeno kraj mobilnih telefona umesto u igri sa vršnjacima, nepovratno izgubljeno, objašnjavaju autorke serijala Radmila Miljković i Sonja Ristić.

Emisija se emituje na srpskim televizijama na Kosovu i Metohiji: TV Most – Zvečan, RTV Gračanica, TV Puls – Šilovo, TV Mir – Leposavić.

Igraju deca:

Milena Dimitrijević, Aleksandra Ilić, Milijan Miljković, Milica Stanojević, Stefan Milenković, Sara Petković, Petar Gudžić, Irena Gudžić, Lazar Gudžić, Magdalena Živić, Nikola Dimitrijević, Boris Dimitrijević, Ognjen Dimitrijević, Asja Hodža, Anđelika Miljković, Lina Hodža, Dunja Todorović, Despot Todorović, Sofija Petrović, Stefana Petrović. 

Scenario: Radmila Miljković, Sonja Ristić

Kamera: Sava Ristić

Režija: Sonja Ristić

Produkcija: Medijsko – kulturno udruženje „Litera“ – Gračanica

Postprodukcija: Artemida media

TV serijal je podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Prvu epizodu dečije emisije: „Hajde se igramo“ možete pogledati ovde

Povezani članci

Back to top button