Одељење инспекције у Грачаници: Нисмо добили допис о уклањању српске робе из продавница

Директор Одељења инспекције у Општини Грачаница Милош Аритоновић каже да његова служба није добила никакав службени допис Министарства економије и трговине о уклањању робе из Србије на којој не стоји декларација „Република Косово“, јавља РТВ КИМ.  

Аритоновић је рекао да ће се овакве одлуке донети онда када Општини буде стигао званични документ о томе.

Када је у питању непоштовање препорука Министарства здравља Косова које су уведене због пандемије корона вируса шеф инспекцијских служби је изјавио да ће власници угоститељских објеката бити новчано кажњени уколико не буду поштовали усвојене препоруке.

Аритоновић наглашава да су сви власници локала на време обавештени да морају да дезинфикују објекте пре него крену са радом, као и да морају поштовати прописану дистанца.

“Уколико се не буду поштовала правила, онда ћемо, у складу са одредбама Владе Косова, да кажњавамо власнике који нису поштовали уредбу. Већ имамо неколико казни, али ћемо видети како ће се даље наставити“, рекао је Аритоновић.

Казне за непоштовање препорука Министарства здравља Косова и Националног института за јавно здравље су високе и могу бити у распону од 1.500 до 8.000 евра.

.

Преко
РТВ КИМ

Повезани чланци

Back to top button