Odeljenje inspekcije u Gračanici: Nismo dobili dopis o uklanjanju srpske robe iz prodavnica

Direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović kaže da njegova služba nije dobila nikakav službeni dopis Ministarstva ekonomije i trgovine o uklanjanju robe iz Srbije na kojoj ne stoji deklaracija „Republika Kosovo“, javlja RTV KIM.  

Aritonović je rekao da će se ovakve odluke doneti onda kada Opštini bude stigao zvanični dokument o tome.

Kada je u pitanju nepoštovanje preporuka Ministarstva zdravlja Kosova koje su uvedene zbog pandemije korona virusa šef inspekcijskih službi je izjavio da će vlasnici ugostiteljskih objekata biti novčano kažnjeni ukoliko ne budu poštovali usvojene preporuke.

Aritonović naglašava da su svi vlasnici lokala na vreme obavešteni da moraju da dezinfikuju objekte pre nego krenu sa radom, kao i da moraju poštovati propisanu distanca.

“Ukoliko se ne budu poštovala pravila, onda ćemo, u skladu sa odredbama Vlade Kosova, da kažnjavamo vlasnike koji nisu poštovali uredbu. Već imamo nekoliko kazni, ali ćemo videti kako će se dalje nastaviti“, rekao je Aritonović.

Kazne za nepoštovanje preporuka Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje su visoke i mogu biti u rasponu od 1.500 do 8.000 evra.

.

Preko
RTV KIM

Povezani članci

Back to top button