Осам година затвора Србину из Ђураковца

Основни суд у Приштини изрекао је првостепену пресуду од осам година затвора Чаславу Јолићу из Ђураковца код Истока, због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва.

Судија Муса Конђељи наводи да је Јолић крив зато што је на територији општине Исток, у саизвршилаштву са другим лицима, примењивао мере наносећи велики бол цивилном становништву.

Судија је читајући пресуду поновио наводе тужиоца из завршне речи да је Јолић, као српски полицајац, у марту и мају 1998. године, претукао особе албанске националности три одвојена случаја.

Први се према излагању тужиоца догодио након пада војног хеликоптера у селу Благача код Ђураковца. Други у ресторану у Ђураковцу, а трећи 15. марта 1998. године у Ђураковцу.

На пресуду постоји право жалбе Апелационом суду.

Часлав Јолић је отац четворо деце са боравиштем у централној Србији, ухапшен је 2. јуна 2022. године када је након очеве смрти дошао у Исток. На Косову је и пре очеве смрти често боравио и није имао никаквих проблема, а ухапшен је када је дошао како би прибавио документацију у вези са оставинском расправом.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button