Пасјане: Отворен рендген кабинет у ковид болници

Болница у Пасјану данас је добила мобилни рендген апарат чиме је стављен у функцију рендген кабинет при тамошњој ковид болници. Вредан поклон је донација Владе Републике Србије и Канцеларије за КиМ.

Новоотворени рендген кабинет омогућиће боље услове за рад и пружање квалитетних услуга грађанима, нагласио је директор болнице у Пасјану Зоран Перић додавши да је ова здравствена установа добила рендген апарат најновије генерације.

 „Пошто је мобилни апарат он је превасходно намењен за снимање лежећих пацијената. У овом тренутку задовољава све наше потребе за снимање плућа, зато што знате да је ковид-19 вирус који напада превасходно респираторне органе па и све друге“, рекао је Перић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Дејан Павићевић нагласио је да ће Србија наставити да помаже свој народ на Косову и Метохији.

„Овај апарат је кап, ситница у низу који показује синергију свих државних органа Републике Србије и председника Републике Александра Вучића који је везивно ткиво у целој синергији која чини да ово све фукнционише и због тога имамо то да болнице у Пасјану, Клинички центри  Митровици и Грачаници функционишу исто као центрланој Србији и Војводини“, рекао је Павићевић.

Мобилни рендген апарат, како је нагласила помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов, обезбедио је Републички фонд за здравствено осигурање у сарадњи са Канцеларијом.

Повезани чланци

Back to top button