Петковић: Специјалци окупирали Косовску Митровицу

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је на ванредној конференцији за медије да је синоћ у северном делу Косовске Митровице било право ратно опсадно стање:

„Куртијеви специјалци са дугим цевима, оклопним возилима су окупирали север Митровице, дошли су из јужног дела Митровице са преко 30 оклопних возила, под маскама, са дугим цевима. Малтретирали су целу северну Митровицу, направили безбедносни прстен, у центру града патролирали, имали своје пунктове по ободима града, заустављали аутомобиле, претресали људе до голе коже, људе ударали пушкама и псовали“, рекао је Петковић.

Истакао је да Аљбин Курти све време провоцира, све време жели да изаове сукобе и рат.

„Током тог јучерашњег дана, али и ноћас, Куртијева полиција је покушала неколико хапшења у Бошњачкој махали, покушали да ухапсе два брата Горана и Владу Вучетића у центру града, па су јурили Мирослава Живковића, Лунетовог друга, то је трајало целу ноћ. Ситуација је сада мирнија. Оклопна возила заменили су шкодама, али присутан је велики број специјалаца“, рекао је Петковић.

Петковић рекао је да, Аљбин Курти иде у нове нападе и провокације са намером да изазове рат на северу КиМ.

„Он то ради сваког дана. Крајње је време, да неко уразуми Аљбина Куртија, он жели да изазове рат и запали не само север КиМ, већ цео регион. Реч је о балаканском пироману који жели рат на целом Балкану. Позивају га да повуче лажне градоначелнике и полицајце, Срби захтевају да се сви ухапшени Срби пусте, а он доводи нове полицајце“, рекао је Петковић.

Председник Вучић ће данас имати разговоре са америчким и европским званичницима

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да ће председник Александар Вучић данас имати разговоре са америчким и европским званичницима.

„Чинимо апсолутно све што је у нашој моћи да сачувамо мир“, рекао је Петковић истичући да је „све у Куртију и његовој лудој глави“.

Шокирани смо саопштењима, додаје Петковић, у којима се тражи да Београд пусти тројицу тзв косовских полицајаца, а нико не помиње да се пусте Срби који су ухапшени претходних дана и јуче без икаквог разлога.

„Шокирани смо саопштењима САД, Британије, у којима се не знам шта тражи од Србије, да пусти ухапшене тзв. полицајце, а нико не помиње да је неопходно да се пусте невини Срби. Видите о каквом је лицемерју реч. Не одлучујемо ми када ће полицајци бити пуштени, ми смо правна држава, о томе одлучује тужилаштво и суд. О томе се не одлучује у амбасади, нити било каквим саопштењем“ рекао је Петковић.

„Ухапшени Немања Влашковић младић без криминалног досијеа“

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да је ухапшени Немања Влашковић, младић без криминалног досијеа.

„Реч је о још једној лажи Куртија, где очигледно да је ухапсио без основа још једног невиног човека поред Радоша Петровића, Душана Обреновића, Лунета и сада Влашковића. Реч је о момку који нема досије, треће је дете у тој породици, људи се баве привредом, сви имају само речи хвале о овом честитом момку. И даље је под полицијским задржавањем од 48 сати“, рекао је Петковић.

Лаж да су ухапшени косовски полицајци малтретирани, ми смо озбиљна држава,“

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да је апсолутна лаж да су ухапшени косовски полицајци малтретирани, ми смо озбиљна држава, наши органи раде искључиво у складу са законом

„Када то говори Приштина, полази од себе, јер Курти и Приштина су ти који малтретирају Србе који су ухапшени. Овде није реч о малтретирању, ми тако не поступамо, ми смо озбиљна држава, наши органи раде у складу са законом. Сваки од ухапшених је у својој соби, имају лекове, да једу, да пију. Не могу да кажем да су у Хајату, али у односу на то у каквим су условима у којима су Срби ухапшени… Тако да престаните са лажима, да говорите оно што није истина. Престаните да тражите да се ослободе они који су са дугим цевима упали на територију Србије, а позабавите се Србима који су ухапшени без основа. Тукли су их, Лунета су морали да прекрију да се не би видело да је у ранама. То је право стање ствари“, рекао је Петковић.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button