Покушај киднаповања девојчице у Бабином Мосту

Непознати нападачи покушали су данас поподне, око 15 часова и 30 минута, да отму девојчицу Д.Т. (11) из Бабиног Моста код Обилића и на силу је увуку у аутомобил.

Малолетна Д.Т. успела да се отргне нападачима и утрчи у најближе двориште дозивајући помоћ, потврдио је за Ризницу, директор школе у Бабином Мосту Жарко Петровић.

Петровић каже да се све догодило по повратку из оближњег Прилужја где је малолетну Д.Т. са још четворо њених другова водио на систематски преглед пред сутрашњи одлазак на краћу екскурзију на језеро Газиводе.

„Децу сам развезао кућама, ученицу петог разреда Д.Т. оставио сам на улици испред њене куће и кренуо даље да одвезем осталу децу, а покушај отмице се десио у међувремену“, испричао је Петровић.

Он каже да видно уплашена девојчица није могла да каже који је аутомобил био у питању већ да су нападачи, како је рекла покушали да је увуку у црни ауто.

По речима Петровића мајка и деда малолетне ученице су покушај отмице пријавили косовској полицији у  Обилићу где им је речено „да не не дижу прашину поводом читавог случаја“.

После покушаја киднаповања српског дечака у Племетини која је од Бабиног Моста удаљена десетак километара али и пуцњаве на српску децу у Доњој Брњици, покушаја отмице девојчице у Бабином Мосту додатно је узнемирио српско становништво овог мешовитог села.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button