Предраг Пантић: Оцу је одређен кућни притвор

Бившем косовском полицајцу Дејану Пантићу, после 19 дана проведених у бази косовске полиције на Јарињу, суд у Приштини је одредио меру кућног притвора.

Породицу ухапшеног Србина о најновијој изреченој мери обавестили су адвокати, а стигло је и изванично речење рекао је Дејанов син Предраг Пантић.

„На жалбу коју смо уложили стигло је решење да иде у кућни притвор. Не знамо још детаље, не знамо како ће се то реализовати, али знамо да је званично стигла одлука суда о кућном притвору. Чекамо даље кораке, битно нам је да је то званично“, рекао је Предраг Пантић.

Пантић је ухапшен 10. децемра, власти у Приштини га терете за организовање немира на северу и демолирање Канцеларија општинске извбоне Комисије у северној Митровици.  Првобитно му је одређен једносмесечни притвор. Због блокада није мога да буде пребен у Приштину па је остао притворен у полицијској бази код Јариња.  

Курти: Ко је тужилац који осумњиченог за тероризам послао у кућни притвор?

Премијер у Приштини Аљбин Курти рекао је да га веома занима како је донета одлука да се бившем полицајцу Дејану Пантићу мера судског промени у кућни притвор.

„Пошто је штрајковао глађу и имао проблема са срцем, могао је да буде одведен у болницу, што је и разумљиво. Али да ли је то разумно? О томе одлучује правосуђе. Када сте осумњичени за тероризам и послати у кућни притвор, занима ме да сазнам ко је тужилац који је поднео овакав захтев и суд који је донео ову одлуку“, рекао је Курти на конференцији за медије у Приштини.

Фон Крамон: Одллука треба да доведе до моменталног уклањања барикада

Известилац Европског парламента за КиМ Виола фон Крамон поздравила је одлуку суда у Приштини да се бивши припадник полиције Дејан Пантић пребаци у кућни притвор.

Она је у објави на Твитеру написала да би ова одлука требало да доведе до „моменталног уклањања барикада на северу Косова“ и потпуне деескалације. 

„Пуна подршка за Еулекс и Кфор у процесу надгледања“, написала је фон Крамон.

Решењем Основног суда у Приштини на предлог Специјалног тужилаштва, Пантићу је промењен затворски притвор у кућни.

Повезани чланци

Back to top button