Predrag Pantić: Ocu je određen kućni pritvor

Bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću, posle 19 dana provedenih u bazi kosovske policije na Jarinju, sud u Prištini je odredio meru kućnog pritvora.

Porodicu uhapšenog Srbina o najnovijoj izrečenoj meri obavestili su advokati, a stiglo je i izvanično rečenje rekao je Dejanov sin Predrag Pantić.

„Na žalbu koju smo uložili stiglo je rešenje da ide u kućni pritvor. Ne znamo još detalje, ne znamo kako će se to realizovati, ali znamo da je zvanično stigla odluka suda o kućnom pritvoru. Čekamo dalje korake, bitno nam je da je to zvanično“, rekao je Predrag Pantić.

Pantić je uhapšen 10. decemra, vlasti u Prištini ga terete za organizovanje nemira na severu i demoliranje Kancelarija opštinske izvbone Komisije u severnoj Mitrovici.  Prvobitno mu je određen jednosmesečni pritvor. Zbog blokada nije moga da bude preben u Prištinu pa je ostao pritvoren u policijskoj bazi kod Jarinja.  

Kurti: Ko je tužilac koji osumnjičenog za terorizam poslao u kućni pritvor?

Premijer u Prištini Aljbin Kurti rekao je da ga veoma zanima kako je doneta odluka da se bivšem policajcu Dejanu Pantiću mera sudskog promeni u kućni pritvor.

„Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem, mogao je da bude odveden u bolnicu, što je i razumljivo. Ali da li je to razumno? O tome odlučuje pravosuđe. Kada ste osumnjičeni za terorizam i poslati u kućni pritvor, zanima me da saznam ko je tužilac koji je podneo ovakav zahtev i sud koji je doneo ovu odluku“, rekao je Kurti na konferenciji za medije u Prištini.

Fon Kramon: Odlluka treba da dovede do momentalnog uklanjanja barikada

Izvestilac Evropskog parlamenta za KiM Viola fon Kramon pozdravila je odluku suda u Prištini da se bivši pripadnik policije Dejan Pantić prebaci u kućni pritvor.

Ona je u objavi na Tviteru napisala da bi ova odluka trebalo da dovede do „momentalnog uklanjanja barikada na severu Kosova“ i potpune deeskalacije. 

„Puna podrška za Euleks i Kfor u procesu nadgledanja“, napisala je fon Kramon.

Rešenjem Osnovnog suda u Prištini na predlog Specijalnog tužilaštva, Pantiću je promenjen zatvorski pritvor u kućni.

Povezani članci

Back to top button