Продужен притвор тројици Срба ухапшених у Бањској

Суд у Приштини продужио је притвор за још два месеца тројици Срба који се терете да су учествовали у инциденту у Бањској у септембру прошле године, потврдио је Танјугу адвокат Љубомир Пантовић.

Благоју Спасојевићу, Владимиру Толићу и Душану Максимовићу је продужен притвор за још два месеца, навео је Пантовић додајући да је процес такав да ће се притвор продужавати по два месеца пошто су решења типска и иста.

„Притвор се продужава по законским основама и на основу сумње да су извршили кривично дело за које се терете, због сумње да ће побећи или ометати кривични поступак“, рекао је адовкат притворених Срба.

Основни суд у Приштини донео је крајем децембра одлуку о продужењу притвора за још два месеца тројици Срба ухапшених након сукоба у Бањској 24. септембра. Како је наведено тада, они се терете за „напад на уставни поредак“ тзв. Косова и „извршење терористичких напада“.

У Бањској је 24. септембра дошло до сукоба локалних Срба и припадника тзв. косовске полиције, у којем су погинула тројица Срба и један припадник полиције.  

(Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button