Сакералопулу: Позиција Грчке према КиМ непромењена

Председница Грчке Катерина Сакеларопулу рекла је да позиција Грчке према КиМ остаје непромењена. Навела је да притисци постоје, али да то није утицало на грчки став о КиМ.

„Ми смо доследни у својој политици, важно је да се дијалог настави“, рекла је председница Сакеларопулу и истакла да је Грчка спремна да помогне и Београду и Приштини.

Председница Грчке захвалила је председнику Србије на дочеку. 

„Моја земља увек је имала мишљење да Србија припада европској породици. Ми подржавамо дијалог Београда и Приштине и недавне разговоре. Наш циљ је јачање економске позиције Србије. Наш став у вези са КиМ остаје непромењен и стабилан“, рекла је Сакеларопулу.

Истакла је да је данашњи састанак потврдио изузетне билатералне односе Грчке и Србије на свим нивоима, који су стабилни и ненарушени већ 150 година и који, како је рекла, показују значајне културне, политичке и историјске везе, као и пријатељство које повезује наша два народа.

Председница Грчке Катерина Сакеларопулу налази се у дводневној посети Београду. Испред Палате „Србија“  гошћу је дочекао председник Србије Александар Вучић. На конференцији за медије Вучић је поручио да су односи Атине и Београда братски, као и да обе земље подржавају Повељу и резолуције УН.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button