Србија: 92 нова случаја заразе коронавирусом, један преминуо


Добар податак је да је све мање људи у болницама – примљено је 45, отпуштено 49. Епидемиолози размишљају о новим мерама, али кажу да класичног карантина неће бити.

У понедељак ће бити одржана седница Кризног штаба на којој ће бити речи о евентуалном карантину за долазак из одређених земаља, рекао је на конференцији за новинаре епидемиолог Предраг Кон. Доктор Кон каже да је наш избор да ли желимо да имамо још један талас вируса.

„Искрено сам сигуран да бисмо могли да немамо тај трећи пик ако бисмо се стриктно придржавали мера, ако може Кина, не видим зашто не бисмо могли ми“, навео је Кон.

Охрабрујући подаци о броју оболелих стижу из Новог Пазара. Чак 55 одсто тестираних има антитела. Новопазарци бележе све мање људи на болничком лечењу и мање позитивних резултата на коронавирус током последњих 60 дана.

Расте број људи у свеету који су победили корону


Коронавирусом је широм света заражено више од 28 милиона људи, а до сада је од последица инфекције преминуло 913.000. Према подацима са сајта worldometer од последица ковида 19 до сада се опоравило више од 20 милиона људи.

У свету се од последица коронавируса до данас излечило преко 20 милиона људи, тачније 20.431.925.

У исто време, широм света има 28.427.160 случајева ковида 19, од којих је активно 7.079.946 случајева, показују подаци портала worldometer.
Од последица коронавируса до сада је прмеинуло 915.289 људи.

Највише заражених имају САД, Индија и Бразил, а највише умрлих је у САД, Бразилу и Индији.

Повезани чланци

Back to top button