Србија ће уз помоћ Русије производити вакцине

Председник Србије Александар Вучић разговарао је јуче телефоном са председником Русије Владимиром Путиниом и замолио га да помогне да наша земља што пре добије додатне количине руске вакцине, преноси Политика.

Вучић је нагласио да ће Србија уз помоћ стручњака из Русије, изградити постројења и самостално производити вакцине. Овај разговор двојице државника потврда је успешне борбе наше земље против вируса короне у тренутку када из Европе и света стижу честитке и признања Бегораду на томе и само два дана након успешне посете Вучића Паризу, током које је имао четворосатни разговор са француским лидером Емануелом Макроном.

Тако је немачка канцелрка Ангела Меркел у уторак за АРД на констатацију новинарке да Србија вакцинише брже од Немачке одговорила да је тачно да Србија брже вакцинише. Навела је и да Србија вакцинише кинеском вакцином али је и потврдила да је причала са руским председником и „чула добре вести“ о руској вакцини.

У јучерашњем разговору Вучић и Путин су констатовали да су Србија и Русија и у протеклом периоду, обележеном тешкоћама које је донео вирус корона, потврдиле висок степен међусобном разумевања и пријатељства.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button