Штрпце: Скуп подршке Србима са Севера

Грађани Штрца окупљени у великом броју изразили су протест и незадовољство због репресије приштинских власти и целокупне ситуације на Северу Косова којом се тежи исељавање Срба са ових простора.

Председник ове општине Далибор Јевтић рекао je да његови сународници више неће трпети никакав вид насиља.

”Борићемо се демократски и на миран начин, колико год нас Курти представљао као криминалце и не знам како нас још и не назива. Мора да зна да имамо снагу огледану у јединству и зато сваки Србин који живи јужно или северно, мора да дигне свој глас против зулума, насиља и против свега онога што данас актуелна Влада Косова ради. Желимо само да будемо свој на своме и да останемо и опстанемо овде, никог не угрожавајући”, рекао је  Јевтић.

Јевтић је послао поруку мира, јединства али и подршке сународницима на северу који се суочавају са великим притисцима.

Студент Правног Факултета у Косовској Митровици, Магдалена Рачићевић је поставила питање свим релевантним факторима на Косову, зашто Срби сметају?

”Не постоје речи које могу довољно да опишу све оно што осећамо због свега што се последњих месеци дешава. И питамо се зашто? Зашто сметамо, зашто желе да нас протерају са наших вековних огњишта? Само зато што смо Срби? Као неко ко студира у Косовској Митровици желим да поручим одавде, из нашег Штрпца, пуну подршку нашим сународницима на северу Космета. Знам да трпе велику неправду и притиске. Знам и саосећам се са њима јер смо и ми овде пролазили и пролазимо и притиске и нападе и разне неправде.

На скупу је исказано поверење држави Србији и председнику Александру Вучићу.

Повезани чланци

Back to top button