Вељиу, Ћељај и Ахметај о владиним мерама и дванаесточасовном распореду полиције

Министар унутрашњих послова Косова Агим Вељиу разговарао је у Приштини са генералним директором косовске Полиције Рашитом Ћаљајем и директором оперативног полицијског одељења Афримом Ахметајем о повећаном броју заражених вирусом короне и мерама заштитите становништва.

Како се наводи у саопштењу полиције тројица високих функционера МУП-а су разговарала о недавним консултацијама Владе Косова и одлукама у вези са спречавањем ширења вируса Ковид -19 и спровођења Оперативног плана косовске полиције.

На састанку је одлучено да полиција Косова поново пређе на дванаесточасовни распоред како би могла да има потпуну контролу над ситуацијом. Наводи се да ће Полиција Косова у складу са законом применити казнене мере против грађана који се оглуше о поштовању владиних мера.

Генерални директор Полиције Косова Рашит Ћељај обавезао се да ће све регионалне директоре Полиције обавестити о данашњим одлукама Владе и непосредним мерама за спречавање ширења пандемије у циљу очувања јавног здравља.

Министарство унутрашњих послова Косова упутило је позив грађанима да буду солидарни, примењују упутства здравствених радника како би, како се наводи, однели победу против вируса са што мање штете.

Повезани чланци

Back to top button