Симптоми короне уочени код медицинског радника на територији Општине Грачаница

Случај могуће заразе коронавирусом регистрован је код медицинског радника Дома Здравља у Доњој Гуштерици, сазнаје Ризница из кругова блиских овој здравственој установи.

Радник се жалио на повишену температуру после чега му је урађен снимак плућа.

Како је за Радио Грачаницу раније потврдио директор КБЦ Приштина у Грачаници Братислав Лазић, код пацијента су препознати лакши симптоми болести док су према члановима његове породице примењене мере самоизолације. Сви чланови породице, пацијента код кога су уочени симпотми инфекције, подвргнути тестирању на кооранавиус и до пристизиања резултата теста налазиће се у кућној изолацији.  

Ово је први случај могуће заразе јужно од Ибра од проглашења пандемије и после попуштања мера заштите које су биле на снази од марта месеца ове године.

Ракић и Поповић: Нема места паници

Заменик премијера Косова и Министар локалне самоуправе Горан Ракић данас је посетио Општину Грачаница где је поводом информација да је у селу Доња Гуштерица изолован први случај зараженог вирусом Ковид-19 разговарао са председником Општине Грачаница Срђаном Поповићем.

Поповић је информисао заменика премијера да је у сталној координацији са особљем КБЦ -а у Грачаници и Домом Здравља у Доњој Гуштерици.

После консултација са представницима кризног штаба Ракић и Поповић су се сложили да нема места паници и упутили апел грађанима да наставе са поштовањем препоручених мера заштите, саопштено је из Министарства за локалну самоуправу.

И. М.

Повезани чланци

Back to top button