Simptomi korone uočeni kod medicinskog radnika na teritoriji Opštine Gračanica

Slučaj moguće zaraze koronavirusom registrovan je kod medicinskog radnika Doma Zdravlja u Donjoj Gušterici, saznaje Riznica iz krugova bliskih ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Radnik se žalio na povišenu temperaturu posle čega mu je urađen snimak pluća.

Kako je za Radio Gračanicu ranije potvrdio direktor KBC Priština u Gračanici Bratislav Lazić, kod pacijenta su prepoznati lakši simptomi bolesti dok su prema članovima njegove porodice primenjene mere samoizolacije. Svi članovi porodice, pacijenta kod koga su uočeni simpotmi infekcije, podvrgnuti testiranju na kooranavius i do pristizianja rezultata testa nalaziće se u kućnoj izolaciji.  

Ovo je prvi slučaj moguće zaraze južno od Ibra od proglašenja pandemije i posle popuštanja mera zaštite koje su bile na snazi od marta meseca ove godine.

Rakić i Popović: Nema mesta panici

Zamenik premijera Kosova i Ministar lokalne samouprave Goran Rakić danas je posetio Opštinu Gračanica gde je povodom informacija da je u selu Donja Gušterica izolovan prvi slučaj zaraženog virusom Kovid-19 razgovarao sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem.

Popović je informisao zamenika premijera da je u stalnoj koordinaciji sa osobljem KBC -a u Gračanici i Domom Zdravlja u Donjoj Gušterici.

Posle konsultacija sa predstavnicima kriznog štaba Rakić i Popović su se složili da nema mesta panici i uputili apel građanima da nastave sa poštovanjem preporučenih mera zaštite, saopšteno je iz Ministarstva za lokalnu samoupravu.

I. M.

Povezani članci

Back to top button