Наставља се притисак и хајка на једину Српкињу у Ђаковици: Обијен стан Драгице Гашић

Непознати починиоци обили су и испревртали стан једине српске повратнице у Ђаковицу, Драгице Гашић, саопштава данас Канцеларија за Косово и Метохију додајући да се наставља системски прогон наше једине повратнице у Ђаковицу, Драгице Гашић.

Драгица је данас, по повратку из Клине и посете сестри, затекла обијен и испретуран стан, украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет, уз друге личне ствари и храну коју је добила.

„Малтретирање које Драгица доживљава из дана у дан директна је последица политичких порука из Приштине и албанске јавности у којој се као проблем перципира повратак ове Српкиње у свој стан и Ђаковицу, али не и претње клањем, каменовање којима је непрекидно изложена“, саопштава Канцеларија за Косово и Метохију.

Додаје се да Драгици нису само одузета блиндирана врата која јoj je Канцеларија за КиМ обезбедила него јој се ускраћују и основна људска права, брани да купи хлеб или основне животне намирнице, а власти у Ђаковици покушавају и правним насиљем да јој одузму стан.

„Очигледно су они који су Драгици забранили да угради блиндирана врата, желели да јој по ко зна који пут нацртају мету на челу и њихове претње су се оствариле. Где је била Косовска полиција да чува Драгичин стан? Где су биле међународне мисије?

Шта још Драгица треба да доживи и преживи, да би јој се омогућио опстанак у Ђаковици? Докле ће Драгица Гашић бити мета екстремиста? Ово су све питања на која ни међународна заједница, нити власти у Приштини не пружају одговор, али ми нећемо престати да их постављамо и скрећемо пажњу целокупне јавности на проблеме Драгице Гашић“.

Канцеларија саопштава да ће о најновијем инциденту обавестити Брисел, али и међународне мисије које делују на простору Косова и Метохије, те да ће Драгици надокнадити сву штету коју је претрпела и помоћи јој свим расположивим ресурсима да се избори за своје право на повратак, останак и опстанак на Косову и Метохији.

Повезани чланци

Back to top button