После Пасјана и КБЦ Приштина – Грачаница добио мобилни рендген апарат

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов уручила је Клиничко-болничком центру Приштина са седиштем у Грачаници мобилни рендген апарат. Директор ове установе др Братислав Лазић истакао је да ће апарат имати вишеструки значај, не само за време епидемије коронавируса, већ и у даљем раду, јавља РТВ КИМ.

Донација рендген апарата је још један пример да „Влада Републике Србије води рачуна о здравственом систему на Косову и Метохији сложили су се Миладинов и Лазић.

„У овим тешким тренуцима Републички фонд брине о нашим грађанима на КиМ и има обзира према томе да КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници има најбоље услове и најбољу опрему за рад. Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију у сваком тренутку воде рачуна о свом народу“, рекла је Миладинов.

Директор КБЦ Приштина – Грачаница Братислав Лазић каже да је донација изузетно значајна за ову установу.

„Овај рендген апарат је за нас вишеструко значајан, не само за време актуелне епидемије ковида-19, већ ће то бити и када она буде прошла, а ми ћемо се изборити, сигуран сам у то. Имаће значаја и у нашем стандардном раду јер ми, поред ковид пацијената, овде лечимо и пацијенте који нису оболели од ковида, већ од других болести. Нарочито ће бити користан и употребљиван у операционој сали“, навео је Лазић и додао:

Он је напоменуо да је КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници добро снабдевен лековима и материјалом, те да ова установа функциионише врло стабилно.

Рендген апарат је обезбедио Републички фонд за здравствено осигурање у сарадњи са Канцеларијом за КиМ.

Преко
РТВ КИМ

Повезани чланци

Back to top button