Велики успех за музичку школу Стеван Мокрањац, на онлајн такмичењу у Смедеревској Паланци прегршт награда (видео)

На овогодишњем Међународном меморијалном такмичењу „Коста Манојловић“ које је одржано у Смедеревској Паланци, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“  Грачаница – Лапље Село освојили су шест награда: две за теће, три за друго и једну за прво место.

Такмичење је због мера предострожности одржано онлајн, а ученице Милена Димитријевић и Ивона Гигић освојиле су трећу награду, док је Данијел Еминовић из Лапљег Села првонаграђени.

Другу награду за извођење на клавиру освојили су Лука Лазић и Лазар Гуџић, а Момир Младеновић је награђен у дисциплини хармоника. На њихов успех нарочито су поносни и ментори: Срђан Живић, Јелена Данић и Вељко Васић.

Немања Ђорђевић, који је био Данијелов ментор, каже за Ринзицу да је Еминовић апсолутни победник у својој класи.

„Веома сам задовољна резултатима узимајући у обзир свеукупну ситуацију са вирусом корона. Заиста смо марљиво радили на припремама за такмичења, а све је изискивало много одрицања, труда и сате упорног вежбања“, рекао је Ђорђевић.

Тврди да је у мору лоших вести ово лепо „освежење“ и информација за све, јер су на такмичењу учествовали и други ученици ове школе чији је рад испраћен позитивним оценама и критикама жирија.

За сваки успех су пресудни труд, рад, воља и љубав. Данијел то зна зато се није штедео и на крају се, како каже, све исплатило.

Данијел Еминовић је ученик шестог разреда Основне Школе „Миладин Митић“ из Лапљег Села. Поред редовне, паралелно похађа и музичку школу и ништа му од обвеза не задаје потешкоће. За успех, је, каже, веома захвалан свом ментору.

„Захваљујући професору Немањи Ђорђевићу који је имао велико поверење у мене ја сам успео у овоме“, каже Данијел.

Љубав према клавиру и музици је велика зато ће наставити и даље да свира јер га и награде на то обвезују.

Ово није крај приче већ почетак нечега што би могло да буде још успешнија прича, кажу Данијелови наставници.

„Нама предстоји такмичење у Алексинцу за који настављамо да се спремамо и ово је велики успех за читаву нашу школу“, каже Ђорђевић, честитајући Еминовићу, Димитријевићевој и и Гигићевој на наградама али и осталим колегама који су учествовали и остварили запажене резултате и позитивну критику жирија.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button