Veliki uspeh za muzičku školu Stevan Mokranjac, na onlajn takmičenju u Smederevskoj Palanci pregršt nagrada (video)

Na ovogodišnjem Međunarodnom memorijalnom takmičenju „Kosta Manojlović“ koje je održano u Smederevskoj Palanci, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“  Gračanica – Laplje Selo osvojili su šest nagrada: dve za teće, tri za drugo i jednu za prvo mesto.

Takmičenje je zbog mera predostrožnosti održano onlajn, a učenice Milena Dimitrijević i Ivona Gigić osvojile su treću nagradu, dok je Danijel Eminović iz Lapljeg Sela prvonagrađeni.

Drugu nagradu za izvođenje na klaviru osvojili su Luka Lazić i Lazar Gudžić, a Momir Mladenović je nagrađen u disciplini harmonika. Na njihov uspeh naročito su ponosni i mentori: Srđan Živić, Jelena Danić i Veljko Vasić.

Nemanja Đorđević, koji je bio Danijelov mentor, kaže za Rinzicu da je Eminović apsolutni pobednik u svojoj klasi.

„Veoma sam zadovoljna rezultatima uzimajući u obzir sveukupnu situaciju sa virusom korona. Zaista smo marljivo radili na pripremama za takmičenja, a sve je iziskivalo mnogo odricanja, truda i sate upornog vežbanja“, rekao je Đorđević.

Tvrdi da je u moru loših vesti ovo lepo „osveženje“ i informacija za sve, jer su na takmičenju učestvovali i drugi učenici ove škole čiji je rad ispraćen pozitivnim ocenama i kritikama žirija.

Za svaki uspeh su presudni trud, rad, volja i ljubav. Danijel to zna zato se nije štedeo i na kraju se, kako kaže, sve isplatilo.

Danijel Eminović je učenik šestog razreda Osnovne Škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela. Pored redovne, paralelno pohađa i muzičku školu i ništa mu od obveza ne zadaje poteškoće. Za uspeh, je, kaže, veoma zahvalan svom mentoru.

„Zahvaljujući profesoru Nemanji Đorđeviću koji je imao veliko poverenje u mene ja sam uspeo u ovome“, kaže Danijel.

Ljubav prema klaviru i muzici je velika zato će nastaviti i dalje da svira jer ga i nagrade na to obvezuju.

Ovo nije kraj priče već početak nečega što bi moglo da bude još uspešnija priča, kažu Danijelovi nastavnici.

„Nama predstoji takmičenje u Aleksincu za koji nastavljamo da se spremamo i ovo je veliki uspeh za čitavu našu školu“, kaže Đorđević, čestitajući Eminoviću, Dimitrijevićevoj i i Gigićevoj na nagradama ali i ostalim kolegama koji su učestvovali i ostvarili zapažene rezultate i pozitivnu kritiku žirija.

I. Miljković

Povezani članci

Back to top button