Канцеларија за КиМ: Упад специјалаца код породице Радисављевић, за Србе нема мира ни када су празници

Упад специјалаца РОСУ у српску кућу у селу Бабудовица, у општини Зубин Поток, баш на Велики Петак, наставак је малтретирања српског народа који је по правилу мета Приштине на велике православне празнике. Зашто је Косовска полиција чекала Велики Петак да би спроводила своју акцију, пита Канцеларија за Косово и Метохију.

„Није случајно Приштина изабрала овај значајан православни дан да тренира мишиће и уноси немир и забринутост међу Србе и то баш на северу КиМ. Очигледно је да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку са председником Вучићем, где су се јасно усагласили да ће бити јединствени и чврсти у намери да остану на својим вековним огњиштима, а српски народ добио снажну подршку своје државе“, наведено је у саопштењу.

Додаје се акција са дугим цевима коју је Приштина спровела, а која је с намером циљана на Велики Петал што показује да српски народ на КиМ не може у миру да обележи ни своје верске празнике.

Специјалци косовске полиције су према сазнањима Новости упали су у домаћинство браће Миљојка (1978) и Миљана (1972) Радисављевића у засеоку Бабудовица у општини Зубин Поток. Они претресају породичну кућу браће у којој живи њихова стара мајка а патрола косовске полциије налази се на улазу у овај засеок села Бубе и нео дозвољава приступа никоме.

Повезани чланци

Back to top button