Kancelarija za KiM: Upad specijalaca kod porodice Radisavljević, za Srbe nema mira ni kada su praznici

Upad specijalaca ROSU u srpsku kuću u selu Babudovica, u opštini Zubin Potok, baš na Veliki Petak, nastavak je maltretiranja srpskog naroda koji je po pravilu meta Prištine na velike pravoslavne praznike. Zašto je Kosovska policija čekala Veliki Petak da bi sprovodila svoju akciju, pita Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Nije slučajno Priština izabrala ovaj značajan pravoslavni dan da trenira mišiće i unosi nemir i zabrinutost među Srbe i to baš na severu KiM. Očigledno je da su se albanski političari u Prištini uplašili sloge koju su pokazali predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa predsednikom Vučićem, gde su se jasno usaglasili da će biti jedinstveni i čvrsti u nameri da ostanu na svojim vekovnim ognjištima, a srpski narod dobio snažnu podršku svoje države“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se akcija sa dugim cevima koju je Priština sprovela, a koja je s namerom ciljana na Veliki Petal što pokazuje da srpski narod na KiM ne može u miru da obeleži ni svoje verske praznike.

Specijalci kosovske policije su prema saznanjima Novosti upali su u domaćinstvo braće Miljojka (1978) i Miljana (1972) Radisavljevića u zaseoku Babudovica u opštini Zubin Potok. Oni pretresaju porodičnu kuću braće u kojoj živi njihova stara majka a patrola kosovske polciije nalazi se na ulazu u ovaj zaseok sela Bube i neo dozvoljava pristupa nikome.

Povezani članci

Back to top button