Малагурски: Премијера филма о догађајима у Црној Гори највероватније за православни Божић.

Познати српски режисер Борис Малагурски, творац  документарне трилогије „Тежина Ланаца“, снима документарни филм о дешавањима у Црној Гори „Црна Гора: Подељена земља“.

Филм, који је тренутно у продукцији, како је саопштио редитељ, анализираће прошлост и садашњост Црне Горе као и то како је Мило Ђукановић владао државом и делио народ.

„Првобитно је планирано да филм остави отворено питање шта ће се даље дешавати, али због нових догађаја, филм ће добити срећан крај. Показаћемо како пролазе сви који покушавају да деле земљу и народ“, саопштио је редитељ.

Малагурски додаје да је велико задовољство што после више од 30 година на власти, партија Мила Ђукановића изгубила на парламентарним изборима и први пут у историји Црне Горе одлази у историју, а да се од нове власти очекује много.

„Сигурно је да не може све да се промени преко ноћи, али демонтажа трулог система свакако је прави корак како би се демократизовало друштво и народу дала шанса да у будућности слободно одлучује о својој судбини“, саопштио је Малагурски.

 Најављујући да се премијера филам очекује за православни Божић редитељ истиче да је захваљујући донацијама прикупљено доста средстава за основни буџет за снимање филма те да ће сав новац који се додатно прикупи бити уложен да документарац буде што квалитетније урађен.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button