Malagurski: Premijera filma o događajima u Crnoj Gori najverovatnije za pravoslavni Božić.

Poznati srpski režiser Boris Malagurski, tvorac  dokumentarne trilogije „Težina Lanaca“, snima dokumentarni film o dešavanjima u Crnoj Gori „Crna Gora: Podeljena zemlja“.

Film, koji je trenutno u produkciji, kako je saopštio reditelj, analiziraće prošlost i sadašnjost Crne Gore kao i to kako je Milo Đukanović vladao državom i delio narod.

„Prvobitno je planirano da film ostavi otvoreno pitanje šta će se dalje dešavati, ali zbog novih događaja, film će dobiti srećan kraj. Pokazaćemo kako prolaze svi koji pokušavaju da dele zemlju i narod“, saopštio je reditelj.

Malagurski dodaje da je veliko zadovoljstvo što posle više od 30 godina na vlasti, partija Mila Đukanovića izgubila na parlamentarnim izborima i prvi put u istoriji Crne Gore odlazi u istoriju, a da se od nove vlasti očekuje mnogo.

„Sigurno je da ne može sve da se promeni preko noći, ali demontaža trulog sistema svakako je pravi korak kako bi se demokratizovalo društvo i narodu dala šansa da u budućnosti slobodno odlučuje o svojoj sudbini“, saopštio je Malagurski.

 Najavljujući da se premijera filam očekuje za pravoslavni Božić reditelj ističe da je zahvaljujući donacijama prikupljeno dosta sredstava za osnovni budžet za snimanje filma te da će sav novac koji se dodatno prikupi biti uložen da dokumentarac bude što kvalitetnije urađen.

I.M.

Povezani članci

Back to top button